Laatste nieuwtjes over mijn boeken

Ik heb een leuke winactie voor "Caelian" voor jullie!
Als je "Caelian" nu bestelt, maak je kans op een Meet & Greet, inclusief koffie/thee/fris en gebak, met mij. Bovendien krijg je dan een gesigneerde hardcoverversie van "Caelian" overhandigd, waar er straks slechts enkele van zullen bestaan!!!
Hoe kun je meedoen? Simpel!
1. Bestel "Caelian" online bij bijv. bol.com, de boekhandel of in de online boekwinkel van Uitgeverij EigenZinnig.
2. Stuur mij een kopietje van jouw aankoopbewijs per chatbericht /of e-mail (latoyameuris@gmail.com); of post een gezellige foto van jouw aangeschafte boek op mijn Facebook (mail of chatbericht mag ook als je dat fijner vindt)
3. Ga vol spanning zitten afwachten totdat ik de winnaar bekendmaak. Ondertussen kun je al lekker beginnen in het boek ;)

Meedoen kan tot en met vrijdag 7 september 2018.
Op zaterdag 8 september 2018 zal ik de winnaar bekendmaken.

Hier kun je nog een keer lezen waar "Caelian" over gaat en het boek ook meteen bestellen:
http://uitgeverijeigenzinnig.nl/index.php…

Veel succes en delen = lief!

Interview 'De slang in het paradijs'

Leuk interview met mij door Nancy W. van Banger Sisters over mijn nieuw boek 'De slang in het paradijs':

http://www.bangersisters.nl/interviews/interview-latoya-meuris/

Latoya Meuris schrijft onder pseudoniem Latoya Moirae. Ze is beslist geen nieuwkomer in de schrijverswereld want eerder schreef zij de succesvolle fantasytrilogie Yougian. Nu is Latoya terug, en hoe. Haar nieuwste boek, De slang in het paradijs, is een spannende thriller die bol staat van scherpe onderwerpen. Tijd om daar Latoya eens wat vragen te stelen, over haar nieuwste boek, maar ook over haar zelf.

 

Wie is Latoya Meuris, de schrijfster achter De slang in het paradijs?
Ik ben geboren en getogen in Sittard en met 21 jaar ben ik naar Den Haag verhuisd om daar te gaan samenwonen met mijn toenmalige vriend en huidige echtgenoot André. Nu wonen we al een aantal jaartjes in Rijswijk, samen met onze twee katten Lizzy en Fraggle. Ik ben een echte levensgenieter en sta altijd heel positief in het leven. Over het algemeen ga ik er graag opuit om leuke dingen met mijn man en vrienden te doen, maar er zijn ook vaak momenten dat ik me juist terugtrek en van rust geniet, met name als ik lekker wil schrijven.

In De slang in het paradijs komen nogal wat beladen onderwerpen aan bod. Heb je er bewust voor gekozen om dit soort onderwerpen te verwerken?
Nee, eigenlijk niet eens bewust. Het zijn dingen die in mijn leven zijn gebeurd. Ik ben altijd al iemand geweest die dingen opschreef, dingen die ik hoorde over en van andere mensen, dingen die om me heen gebeurden, soms met mezelf. Ik droom zelfs soms dingen die ik dan zo interessant vind dat ik ze opschrijf en daar ontstaan ook nog wel eens passages of zelfs hele boeken uit. Verder vind ik het zelf ook “leuk” om over deze extreme zaken te lezen. Ik was ook altijd dol op de boeken van Jan Wolkers en John Irving, die beiden niet schuwden voor incest in hun verhalen. Om over George R.R. Martin nog maar te zwijgen.

Aan het einde van De slang in het paradijs staat dat het boek deels berust op persoonlijke en waargebeurde elementen, daar worden we toch wel heel nieuwsgierig van. Kun je daarover iets vertellen?
Ik ga niet alles verklappen natuurlijk, want er zitten inderdaad veel persoonlijke elementen in, ook karakters die veel lijken op bepaalde personen in mijn leven. Toen ik nog klein was, hoorde ik in ieder geval verhalen over een sekte die in Duitsland, in de buurt van het dorp waar ik geboren ben. Het waren jongeren die graven openmaakten en katten ontvoerden en offerden. Ik vond dat als kind zo ontzettend eng dat mij dat altijd is bijgebleven en uiteindelijk, ik denk toen ik een jaar of 16 was, heb ik dat opgeschreven. Door de jaren heen heb ik steeds meer over schrijven geleerd, vooral toen ik bij Zilverspoor terechtkwam, en ook enkele kritische proeflezers hebben mij geholpen het verhaal verder te verbeteren. Het betekent heel veel voor mij, juist door die persoonlijke dingen.

Heb je al reacties van lezers gehad op De slang in het paradijs?
Ow ja, een heleboel zelfs! Ik was in het begin eigenlijk een beetje bang dat mensen het té zouden vinden, te beladen, te luguber, te vulgair misschien wel. Maar wat ik veel van lezers hoor en lees, is dat het op een zodanige manier geschreven is, dat het juist heel mooi is. Tragisch, maar mooi. Een een paar mensen hadden hem ook in één dag uit en vonden het boek gewoon heel erg lekker lezen.


Eerder schreef je de trilogie Yougian, een fantasyverhaal. De slang in het paradijs mag met recht een thriller worden genoemd, vanwaar deze overstap van fantasy naar thriller?

Ik schrijf vaak gewoon wat in mij opkomt, of dat nou fantasy of iets anders is. Toegegeven, fantasy trekt mij het meest, omdat je vaak helemaal los kunt gaan, je eigen wereld en wezens kunt verzinnen. De keerzijde is, dat het vaak moeilijk is om origineel te blijven bij fantasy. Dat is nou juist de uitdaging, wat ik probeer te bewerkstellingen met mijn boeken. ‘De slang’ is een van mijn ‘oudste’ en vaakst herschreven verhalen. Daarna ben ik eigenlijk pas fantasy gaan schrijven.

Schrijven lijkt één te zijn met jouw leven, je werkt naast het schrijven ook als vertaler, kun je ons hier iets over vertellen?
Ik ben afgestudeerd als vertaler en heb in mijn carrière tot nu toe altijd wel iets met talen en vertalen gedaan. Mijn moeder is Duits, dus ik ben in feite tweetalig opgevoed. Daar kwam al snel Engels bij. Ik vertaal ook veel vanuit het Duits en Engels en zelfs naar het Engels. Ik heb een aantal boeken vertaald, waaronder ook voor mijn uitgever Zilverspoor en dat is toch wel het allerleukste werk. Zo heb ik laatst zelfs een stukje van Grijs mogen vertalen. Helaas is het bijna alleen maar freelancewerk. Sinds kort heb ik dan ook weer een fulltimebaan als vertaler bij een vertaalbureau. Vertaalbureaus krijgen uiteenlopende opdrachten binnen, van een CV tot een ingewikkelde technische handleiding. Dat maakt het werk ook zo veelzijdig.

Heb je in je werk al vertaler een voorkeur voor bepaalde boeken of genres, of maakt dat niet uit?
Neuh, eigenlijk maakt me dat niet zo gek veel uit. Ik denk dat mijn voorkeur een klein beetje bij fantasy ligt, omdat je dan wat creatiever moet zijn bij bijvoorbeeld namen en wezens. De boeken van Jeff Carlson die ik vertaal zitten boordevol wetenschappelijke en militaire termen en dat is echt een hele klus. Het haalt vaak de vaart uit een verhaal vind ik, maar zelfs daar kan ik van genieten en je leert er ook weer ontzettend veel van.

Wat lees je zelf graag, ga je dan ook voor fantasy of een thriller of kies je juist voor een heel ander genre?
Fantasy is toch wel favoriet bij mij. Ik ben een groot fan van De wetten van de magie van Terry Goodkind en ik lees ook veel boeken van collega-auteurs. Daar ben ik echt diep van onder de indruk omdat het vaak echt prachtige originele verhalen zijn. Ik lees ook veel in het Engels, zoals uiteraard Tolkien, Rowling en Martin.

Ben je naast het schrijven en vertalen nog actief met andere bezigheden of hobby’s?
Poeh, te veel om op te noemen denk ik haast! Ik teken en schilder ook al van kleins af aan. Kort geleden ben ik begonnen met muurschilderingen maken. Ik teken veel Disney en ben fan van de Japanse anime. Vaak teken ik ook de karakters van mijn boeken in de Japanse stijl. Ik heb bijvoorbeeld van alle drie de Yougian-boeken veel schetsen en ook collages gemaakt. Verder kook en bak ik graag en hou ik van wandelen en fietsen. Ik ben ook een enorme sportfan en ga regelmatig naar voetbalwedstrijden. Zelf doe ik aan tennis en badminton.

Tot slot, wat kunnen wij van jou in de toekomst nog meer verwachten, wellicht een nieuw boek?
Ha, er ligt er praktisch alweer eentje klaar! Als het goed is, komt er volgende jaar een nieuwe fantasy van mij uit. Ik heb het manuscript al enige tijd liggen en ben het samen met proeflezers en de redacteur verder aan het verbeteren.

Het is zover! Mijn nieuwe boek 'De slang in het paradijs' verschijnt binnenkort bij Uitgeverij Zilverspoor. Na het onverwachte overlijden hebben zijn partner en een aantal mederwerkers van de uitgeverij er alles aan gedaan om de uitgeverij voort te kunnen zetten en de prachtige boeken alsnog uit te geven die een tijdje gelegen al gepland stonden.

Ik schreef de eerste opzet voor De slang in het paradijs toen ik 16 was en in al die jaren heb ik het verhaal steeds verder aangepast en verbeterd. Sinds ik auteur, vertaler en redacteur bij Zilverspoor en Zilverbron ben, heb ik ook nog eens enorm veel bijgeleerd en een aantal kritische proeflezers heeft mij nog verder geholpen hier een geweldig boek van te maken.

Het verhaal betekent veel voor me, omdat er ook dingen in beschreven staan die echt zijn gebeurd en ook sommige karakters uit het leven gegrepen zijn. Waar gaat het over?

 De 23-jarige Max woont nog bij zijn ouders en zijn 18-jarige zusje Juliëtte in Den Haag. Hij heeft van kleins af aan al een hechte band met Juliëtte. Té hecht volgens sommigen, maar zelf trekt hij zich daar weinig van aan.

Terwijl bij Max de gevoelens voor zijn zus buitensporige proporties dreigen aan te nemen, is er in Den Haag een Satanssekte aan het werk die de mensen schokt. Met regelmaat worden er lijkjes van katten gevonden en worden er zelfs graven geschonden. Max en Juliëtte stuiten tijdens een wandeling in het bos op een offertafel.

Tijdens een vakantie in Zeeland zijn broer en zus getuige van een ‘zwarte mis’ en raken ze verstrikt in de gevaarlijke en regelrecht moorddadige praktijken van de sekte. Met gevaar voor eigen leven.

 

Elfia en boekpresentatie 'De slang in het paradijs'

Lieve mensen, er staan 2 mooie happenings op het programma voor boekenliefhebbers. Allereerst is er op 25 en 26 april weet Elfia in Haarzuilens, waar ik bij uitgeverij Zilverspoor/Zilverbron weer sta te signeren. Ik verkoop daar mijn Yougian-trilogie en ook mijn allernieuwste boek 'De slang in het paradijs'.
Verder wordt 'De slang in het paradijs' op zondag 3 mei officieel gepresenteerd op het schip De Erasmus in Dordrecht, samen met andere mooie nieuwe boeken van collega-auteurs. Het is niet zomaar een presentatie, want je kunt die middag en avond ook genieten van workshops, een hapje en een drankje, levend cluedo en spannende verhalen in het donker. Alle informatie vind je in de onderstaande link. See you there!!!
http://jsharpebooks.com/2015/03/22/boekpresentatie-2-0/

Prijsactie Woordzoeker Yougian

De Feestdagen staan weer voor de deur. Dus we kunnen weer leuke acties organiseren. Zoek jij nog een leuk en origineel cadeau? Deze week kun je het fantasyboek ‘Yougian. Het Glazen Paleis’ winnen met leuke extra’s. Wil je dat? Stort je dan op deze woordzoeker!

De overgebleven letters vormen een zin.

Stuur de oplossing vóór 10 december 2014 naar joris@zilverspoor.com
Veel plezier en veel succes...!

 

Y

M

A

G

I

E

M

A

J

G

I

S

U

K

O

L

A

L

E

E

D

R

A

A

K

Z

A

R

U

R

A

C

L

I

O

O

M

H

R

R

I

I

G

O

V

D

H

Y

E

I

E

R

E

N

M

S

I

M

E

T

I

T

N

L

S

N

T

G

A

T

A

U

R

M

O

E

D

R

N

M

S

N

A

A

N

H

L

W

A

T

E

R

A

C

P

I

N

L

V

R

I

E

N

D

S

C

H

A

P

G

I

B

U

N

E

Z

N

I

H

O

A

G

R

I

Z

E

U

I

F

A

I

T

O

R

R

A

O

E

D

R

R

T

D

P

I

L

S

E

P

V

D

R

A

G

D

S

E

G

L

R

V

R

I

E

N

D

M

E

E

U

T

H

C

U

L

E

J

S

U

Z

A

N

E

J

H

A

L

F

H

A

R

P

I

J

M

N

AARDE                                      HUMOR                                            MOED

ALLYN                                       JAMES                                               MOOI

ANDERS                                   JUSTIN                                               PAARS

DALY                                        KAREN                                                SCHOOL

DORP                                       KRISTALBERGEN                               STERK

DRAAK                                     KUS                                                     VERLIEFD           

DREIGING                                LIEFDE                                                VRIEND

EIEREN                                     LUCHT                                                VRIENDSCHAP

GAVE                                        MAAN                                                VUUR

HALF-HARPIJ                           MACHT                                               WATER

HARPIJ                                      MACHTIG                                           YOUGIAN

HELD                                          MAGIE                                                ZILVER

HULP                                         MAMA DZINA                                 ZUSJE

 

 

'Yougian. Het Glazen Paleis' is het tweede deel van de Yougian-trilogie.

Flaptekst:
Aryn, de dochter van Allyn, heeft dezelfde krachten als haar moeder en groeit in Yougian op met haar beste vriend Charlie.

Na een fikse ruzie loopt Aryn weg van huis. Op haar reis naar het onbekende ontmoet ze vreemde wezens, een oude bekende van haar moeder en een aparte kapitein, die haar nieuwsgierig maakt naar de zeevaart.

Als Aryn er achter komt dat er ergens midden op zee een sinister eiland bestaat waar bloeddorstige monsters dolen, voelt ze de onweerstaanbare drang het eiland te zoeken. Ze wordt echter ontvoerd en komt vervolgens oog in oog te staan met een gevaarlijke tovenares, die haar aan haar donkere macht wil onderwerpen.

Vrienden blijken vijanden en hulp dient zich aan vanuit onverwachte hoeken. Maar of het voldoende is om de macht van de tovenares aan banden te leggen en zelf heelhuids van het horroreiland af te komen ...

 

Boekbespreking over 'Yougian. Het Glazen Paleis' door Melissa Koot
Een 15-jarig meisje dat mijn boeken heeft gekocht, heeft een megacoole boekbespreking over deel 2 gehouden, ik ben zoooooo trots!!

Persbericht

Vandaag, 5 september 2013, is er dankzij http://www.nancyw.nl een supergaaf persbericht voor de gehele Yougian-trilogie verstuurd naar uiteenlopende contacten, waaronder tijdschriften en radio- en tv-programma's:

Yougian
Een spannend fantasy-avontuur voor jong en oud vol herkenbare onderwerpen als beginnende liefde, volwassen worden en de keuzes die daarbij komen kijken.

 

 

 Het Nest van de Harpij

De elfjarige Justin Daly woont met zijn ouders in het rustige dorpje Yougian. Op een avond vinden ze een verwilderd, jong meisje voor hun deur. Over zichzelf weet zij alleen nog dat ze Allyn heet en dat ze van de Kristalbergen is gekomen. AI snel ontstaat er een hechte band tussen Allyn, Justin en hun verwaande maar trouwe vriend James. Maar niet alles is wat het lijkt in het idyllische dorpje. Zo beginnen steeds meer jonge meisjes zich vreemd te gedragen. Al snel blijkt dat Allyn over magische gaven beschikt, die alsmaar groeien. Gaven die ze hard nodig zal hebben om datgene dat haar en het dorpbedreigt te overleven. Terwijl de jaren verstrijken en het drietal naar een andere school in de stad gaat, dreigen de gevoelens die zowel James als Justin voor Allyn koesteren hun hechte band te verbreken. Dat terwijl Allyn steeds meer aandacht krijgt van waarzeggers en andere obscure lieden die haar gaven aanvoelen. Dan duikt, na honderden jaren, een gruwel uit oude sagen op: Morag, de laatste der Harpijen. Dit stokoude, haast onkwetsbare wezen wil haar honger stillen met de laatste bron van magie in een wereld die zich begint te industrialiseren. Allyn en Morag blijken een gruwelijk verleden delen. In haar woede maakt Morag vele slachtoffers onder de bevolking van Yougian... en ook onder het drietal zelf. Is het monster nog te stoppen, voor ze iedereen uitmoordt?

 

Informatie boek
Het Nest van de Harpij
Uitgeverij Zilverspoor
ISBN:  978.94.90767.0.82
Prijs: € 16,95

 

 

 Het Glazen Paleis

Aryn, de dochter van Allyn, heeft dezelfde krachten als haar moeder en groeit in Yougian op met haar beste vriend Charlie. Na een fikse ruzie loopt Aryn weg van huis. Op haar reis naar het onbekende ontmoet ze vreemde wezens, een oude bekende van haar moeder en een aparte kapitein, die haar nieuwsgierig maakt naar de zeevaart.  Als Aryn er achter komt dat er ergens midden op zee een sinister eiland bestaat waar bloeddorstige monsters dolen, voelt ze de onweerstaanbare drang het eiland te zoeken. Ze wordt echter ontvoerd en komt vervolgens oog in oog te staan met een gevaarlijke tovenares, die haar aan haar donkere macht wil onderwerpen. Vrienden blijken vijanden en hulp dient zich aan vanuit onverwachte hoeken. Maar of het voldoende is om de macht van de tovenares aan banden te leggen en zelf heelhuids van het horroreiland af te komen ...


Informatie boek
Het Glazen Paleis
Uitgeverij Zilverspoor
ISBN: 978.94.90767.2.04
Prijs: € 16,95

 

 

Het Vergeten Rijk
Vele eeuwen na Allyn en Aryn is de wereld sterk gemoderniseerd. Niemand gelooft meer in de magische verhalen van vroeger, laat staan in half-Harpijen. Behalve de zeventienjarige Lynn.
Wanneer zij met haar tweelingbroer Cain en een groepje klasgenoten de mergelgrotten van Aborino bezoekt, stort er een gang in en komen broer en zus vast te zitten in het donkere ondergrondse gangenstelsel. Als ze eindelijk na vele uren een uitweg vinden, belanden ze in een gebied dat Lynn maar al te goed kent uit haar lievelingsboeken: de Kristalbergen. Lynn en Cain maken kennis met de laatste overgebleven half-Harpijen en sluiten zelfs vriendschappen. Maar er heeft een vreselijke oorlog gewoed tussen mens en half-Harpij en niet alle half-Harpijen zijn gecharmeerd van hun komst. Hun leider, Torin, wil de tweeling niet laten gaan, uit angst dat de mens hun leefgebied ontdekt.
Dan is er nog de vreemde, groene hanger die Lynn draagt. Zijzelf heeft geen enkel benul van de krachten die er in schuilgaan, maar als bepaalde figuren er achter komen, is het leven van Lynn, Cain en de half-Harpijen opeens niet zeker meer

 

Informatie boek
Het Verloren Rijk
Uitgeverij Zilverspoor
ISBN: 978.94.90767.2.66
Prijs: € 17,95

 

 

 
Over de auteur:

Latoya Meuris (1981) is een creatieve bezige bij. Nadat in 2009 het eerste deel, Het Nest van de Harpij, vol enthousiasme werd ontvangen kon een tweede en derde deel niet uitblijven. Naast het schrijven tekent en schildert Latoya voornamelijk portretten en landschappen en Japanse animaties. De karakters uit de drie boeken zijn dan ook gebaseerd op schetsen van de schrijfster zelf. Verder is Latoya regelmatig op beurzen te vinden, geeft ze presentaties op scholen en werkt zij daarnaast als freelance vertaler en redacteur.

Trilogie compleet!!

Het is zo ver: de Yougian-trilogie is compleet!! Vandaag kreeg ik van uitgeverij Zilverspoor deel 3 'Het Vergeten Rijk' binnen, dat vanaf begin augustus overal verkrijgbaar is.

Interview bij Amsterdam FM

Vanochtend had ik tussen 11:00 en 11:20 uur een interview met Bert van Galen bij Amsterdam FM. Het ging over schrijven, mijn boek 'Yougian. Het nest van de Harpij' en fantasybeurzen. Erg gezellig!

 

Je kunt het gesprek via deze link beluisteren (ik kom direct na het liedje 'Sex on Fire' van Kings of Leon, dus klein stukje doorspoelen).

http://www.salto.nl/streamplayer/stadsfm_ondemand.asp?y=13&m=07&d=16&t=1100&s=0

Magic Fair

Op zondag 14 juli sta ik met Uitgeverij Zilverspoor op de Magic Fair op Kasteel Limbricht, vlak bij Sittard. Ik zal daar signeren en ook een stukje voorlezen uit deel 1 van mijn Yougian-trilogie.

http://www.magic-fair.nl/

Yougian 2 is er!!!

Het tweede deel van mijn trilogie heet: 'Yougian. Het Glazen Paleis' en is nu overal verkrijgbaar! Hieronder de flaptekst:

Aryn, de dochter van Allyn, heeft dezelfde krachten als haar moeder en groeit in Yougian op met haar beste vriend Charlie.

Na een fikse ruzie loopt Aryn weg van huis. Op haar reis naar het onbekende ontmoet ze vreemde wezens, een oude bekende van haar moeder en een aparte kapitein, die haar nieuwsgierig maakt naar de zeevaart.

Als Aryn er achter komt dat er ergens midden op zee een sinister eiland bestaat waar bloeddorstige monsters dolen, voelt ze de onweerstaanbare drang het eiland te zoeken. Ze wordt echter ontvoerd en komt vervolgens oog in oog te staan met een gevaarlijke tovenares, die haar aan haar donkere macht wil onderwerpen.

Vrienden blijken vijanden en hulp dient zich aan vanuit onverwachte hoeken. Maar of het voldoende is om de macht van de tovenares aan banden te leggen en zelf heelhuids van het horroreiland af te komen ...

Posters op Den Haag CS en HS

Vanaf vandaag, 8 januari 2013, zijn op Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor posters van mijn boek 'Yougian. Het nest van de Harpij' te bewonderen. Ze zijn echt ontzettend mooi geworden! Morgen krijgen 1000 huishoudens binnen een straal van 1 km een mailtje met daarin het bericht dat mijn boek te koop is.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

01.10 | 17:36

Wat ontzettend leuk bedankt!!

...
29.09 | 17:54

Hallo Latoya, bedankt voor deze geweldige boeken die u heeft gegeven aan ons bij Castlefest 2012, ik begon het te lezen en ik kon niet meer stoppen

...
30.04 | 04:54

Heb je gehoord van heer Bubuza ?? De grote spreukgieter die alle dingen kan doen met zijn krachtige spreuk ??? Ik ben een paar jaar geleden verliefd geworden op Ronny en onze relatie was prachtig in die zin dat onze vrienden jaloers op ons waren. Twee maa

...
08.12 | 16:47

Fijne feedtdagen en een gelukkig en gezond 2019 wenst jullie mam

...
Je vindt deze pagina leuk