Over mij

Mijn maam is dus Latoya. En ja, die naam is inderdaad geïnspireerd op Latoya Jackson, die namelijk een grote hit had toen ik geboren werd. Voor de meeste mensen ben ik gewoon Toya. Ik ben geboren en getogen in Sittard en afgestudeerd als Vertaler Engels op de Vertaalacademie in Maastricht. Daar heb ik ook 3 jaartjes Russisch gestudeerd en ik ben voor mijn stage een half jaar in Rusland geweest, in Moskou. Toen ik mijn diploma heb gehaald, ben ik vrijwel meteen naar het westen verhuisd, om in Den Haag samen te gaan wonen met mijn toenmalige vriend. Inmiddels zijn we 13 jaar samen en bijna 5 jaar getrouwd.

Als kind al tekende en schilderde ik graag en dat doe ik nog steeds. Ook gedichten maken vond ik leuk. Ik ben eigenlijk echt met verhalen schrijven begonnen op de middelbare school. Op mijn 16e had ik mijn eerste volledige roman voltooid en die heb ik ook gestuurd naar een uitgeverij in het zuiden. Het verhaal werd niet uitgegeven, maar het commentaar dat in de brief stond, was ontzettend leuk en positief en heeft mij toch ook mede aangespoord verder te gaan met schrijven. Ik werd zelfs aangeraden om naar een schrijversschool te gaan. Dat ging niet door, want ik had me toen al aangemeld bij de Vertaalacademie. Maar ik ben verder gegaan met schrijven en zoals je op mijn website kunt lezen, heeft dat uiteindelijk vruchten afgeworpen :-)

Verder ben ik een echte sportfanaat. Ik heb al zo'n 10 jaar een seizoenskaart voor Feyenoord en ga samen met mijn man naar bijna elke thuiswedstrijd. We gaan ook vaak naar tenniswedstrijden en naar honkbal. Verder kijk ik graag naar snooker, darts en natuurlijk de Olympische Spelen. Ik speel zelf tennis en badminton en gaan graag wandelen, fietsen en fitnessen.

Inmiddels werk ik al een jaartje fulltime als freelancevertaler voor 2 leuke toeristische bedrijven en wat andere klanten. Het geeft mij de ruimte die ik nodig heb om alle boeken te schrijven die ik nog in mijn hoofd heb :) Ik werk ook als vrijwilliger bij Jane Goodall Nederland. Jane heeft fantastische ontdekkingen gedaan in haar omgang met chimpansees en is milieuactiviste. Zij inspireert de hele wereld met haar hoop en overtuigingen dat we deze wereld weer gezond kunnen maken en dat ieders inbreng meetelt. Ik werk al een paar jaartjes voor hun en vertaal fantastische en interessante teksten. Ik ben ook een grote dierenvriend. We hebben zelf 2 katten en een tropisch aquarium.

Tot slot speelt muziek een grote rol in mijn leven. Ik speel gitaar en zing graag en ben een grote fan van The Beatles en tegenwoordig ook van Keane. Ik spaar nog steeds veel van The Beatles; als ik iets tegenkom dat ik nog niet heb, neem ik het mee. Mijn smaak in muziek is heel breed eigenlijk, op dit moment staan er ook zulke lekker dancehits in de top40 :) Ik zoek meestal op internet de akkoorden van de liedjes die ik leuk vind om die dan op mijn gitaar te spelen. Ik ben ook van plan piano te leren spelen.

Nou, dat was zo'n beetje alles over mij. Vragen? Mail me gerust of plaats een berichtje in mijn gastenboek met je e-mailadres erbij.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

soraya | Antwoord 22.01.2014 18.49

chek mijn website: debestesmoesjes.123website.nl
hier vind je de beste smoesjes!!!!!

Leen | Antwoord 05.09.2013 18.23

Een bezige bij! Leuke tekst ook en een toffe tekenstijl!

Latoya 05.09.2013 18.31

Bedankt Leen!!!

Latoya | Antwoord 06.08.2013 12.32

Dankjewel!

esther | Antwoord 06.08.2013 12.30

leuke weetjes over jezelf ik vind het een leuke pagina en ik had je eigenlijk veel jonger verwacht egt veel

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

01.10 | 17:36

Wat ontzettend leuk bedankt!!

...
29.09 | 17:54

Hallo Latoya, bedankt voor deze geweldige boeken die u heeft gegeven aan ons bij Castlefest 2012, ik begon het te lezen en ik kon niet meer stoppen

...
30.04 | 04:54

Heb je gehoord van heer Bubuza ?? De grote spreukgieter die alle dingen kan doen met zijn krachtige spreuk ??? Ik ben een paar jaar geleden verliefd geworden op Ronny en onze relatie was prachtig in die zin dat onze vrienden jaloers op ons waren. Twee maa

...
08.12 | 16:47

Fijne feedtdagen en een gelukkig en gezond 2019 wenst jullie mam

...
Je vindt deze pagina leuk